• English


Drage kolege i prijatelji,

čast nam je i zadovoljstvo da Vas u ime Udruženja za regenerativnu ortopediju ORTO-CELL i ASTAS-a pozovemo na

2. Simpozijum u regenerativnoj ortopediji
27.02.- 28.02.2015.
Novi Sad, Serbija

Regenerative orthopedic society ORTOCELL je najmlađe udruženje vezano za Asocijaciju za sportsku traumatologiju i artroskopsku hirurgiju Srbije (ASTAS). Kao osnivač i šef najmlađe katedre na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu čast mi je da Vas obavestim da je plodom našeg entuzijazma oformljena katedra (izborni predmet) za regenerativnu medicinu na akademskim studijama medicine u Novom Sadu, Srbija.

Misija udruženja je da se regenerativna ortopedija uvede u svakodnevnu kliničku praksu, da se osnove regenerativne medicine i ortopedije približe studentima kao i svim drugim zdravstvenim radnicima kojima je cilj stručni napredak.

Simpozijum ima za cilj da prikaže nove vrste i mogućnosti lečenja pogotovo u polju lečenja matičnim ćelijama, raznim derivatima krvi, faktorima rasta, mogućnost primene koštanih substituenata u svakodnevnoj praksi kao i tehnike i transplantacione procedure. Takođe simpozijum je namenjen svima koji se bave lečenjem u ortopediji i traumatologiji, fizijatrima, lekarima opšte medicine, reumatolozima kao i lekarima koji se bave dijagnostikom i lečenjem osteoporoze i sportskih povreda.

Očekujemo da će vodeći eksperti iz oblasti regenerativne ortopedije da prisustvuju i drže predavanja. Tokom tema koje koje su zastupljene prikazaćemo mogućnosti uzorkovanja, pripreme i aplikacije matičnih ćelija u oblasti regenerativne orotpedije, mogućnosti uzorkovanja, primene i protokola lečenja raznim derivatima krvi prevashodno ORTHOKIN i plazme obogaćene trombocitima, mogućnost rekonstrukcija koštanog i hrskavičavog tkiva u svakodnevnoj kliničkog praksi, ali i dostignuća istraživanja matičih ćelija u ortopediji i traumatologiji kojima se bave članovi udruženja.

Članovi organizacionog odbora su:
Prof. dr Dušan Marić, Doc. dr Dušica Marić, Doc. dr Snežana Tomašević Todorović, dr Bojana Krstonošić, dr Zoran Milankov i Doc. dr Mirela Erić.

U Naučnom odboru ovog Simpozijuma su:
Prof. dr Jovan Krajčinović, Prof. dr Milan Stanković, Doc. dr Vladimir Harhaji i Prof. dr Aleksandar Đorđević.

Dobro nam došli!

dusan_maric
Prof. dr Dušan Marić
Osnivač Udruženja za regenerativnu ortopediju ORTO-CELL
Više o simpozijumu Program simpozijuma i predavači Registracija

 

Aktuelno