• English


Drage kolege i prijatelji,

čast nam je i zadovoljstvo da Vas pozovemo na

Osteoporosis Essentials
Densitometry, Diagnosis and Management

An international course of IOF and ISCD
27.02.- 01.03.2015.
Novi Sad, Serbia

Cilj nam je da organizujemo edukaciju bogatu znanjem, naučnim dokazima i kliničkim iskustvom. Osmišljena je za iskusne kliničare koji se bave ovom problematikom u svojoj svakodnevnoj praksi a želeli bi da poboljšaju svoje veštine sa ciljem da pruže još bolju podršku svojim pacijentima i poboljšaju efekat lečenja.

Očekujemo vodeće eksperte iz oblasti osteoporoze da prisustvuju i drže predavanja. Tokom tema koje koje su zastupljene polaznicima će biti pojašnjena tehnologija DEXA pregleda, njeni nedostaci i mane kao i evaluacija rizika za nastanak preloma. Učesnici će imati priliku da čuju kako se pravilno interpretira DEXA nalaz, opis i podatke vezane za primenu rendgenskog zračenja pri DEXA pregledu, dozu zračenja kao i kako se obezbeđuje standard kvaliteta pri ovoj dijagnostičkoj metodi.

Živimo u svetu informacija gde, među mnogim drugima, dominiraju Google, Bing, TED govori, You Tube, Twiter, LinkedIn koje svakodnevno svi mi koristimo u cilju sakupljanja podatataka i obavljanja našeg posla. Međutim, iskreno verujemo da je deljenje informacija i znanja sa osobe na osobu, daleko moćnije od svih tehnoloških pristupa i da je i u današnje vreme jednako tako važno. Želimo da pružimo osnovu za interakciju sa kolegama koji imaju slična interesovanja, za deljenje iskustva i entuzijazma, za stvaranje novih prijatelja ali i susret onih starih. Verujemo da će susret kolega iz različitih zemalja i regiona, sa drugačijim načinima rada, delovati stimulativno na razmenu ideja i da će imati za posledicu lični i profesionalni napredak svih nas.

Novi sad je predivan grad, smešten na levoj obali Dunava a pod obroncima Fruške gore. Univerzitetski, multikulturalni grad sa mladim stanovništvom, poznat po gostoprimstvu i bogatom kulturnom nasleđu, ovaj grad verujemo ima mnogo toga da ponudi svojim posetiocima. Mnogobrojni turistički sajtovi mogu pomoći pri odabiru šta videti i posetiti. Što je najvažnije, organizacioni tim će veoma rado sa svim zainteresovanima podeliti informacije na ovu temu.

Dobro nam došli!

prof-dr-kovacev-zavisic radmila-matijevic
Prof. dr Branka Kovačev–Zavišić
Predsednik Sekcije za osteoporozu ASTAS-a
Ass. dr Radmila Matijević
Tehnički organizator Kursa
Više o kursu Program kursa i predavači Registracija

 

Aktuelno