• English

 

Drage kolege i prijatelji,

U martu 2015. godine smo održali edukaciju za koju smo dobili pohvale i od predstavnika organizacija pod čijim pokroviteljstvom smo ih organizovali, kao i od predavača ali i od, što je nama najvažnije, vas, naših kolega polaznika kursa. Zahvaljujući tome, odlučili smo da u saradnji sa još dve vrhunske organizacije, The European Calcified Tissue Society i Mellanby Centre University of Shefild, organizujemo i pozovemo vas na:

ECTS and Mellanby Centre Training Course: Diagnostic Tests for Osteoporosis – Clinical Use of Bone Turnover Markers and Diagnostic Tests for Osteoporosis – Identification of Vertebral Fractures

10.06.- 11.06.2016. Novi Sad, Serbia

I dalje nam je cilj da održimo edukaciju bogatu znanjem, naučnim dokazima i kliničkim iskustvom. Osmišljena je za iskusne kliničare koji se bave ovom problematikom u svojoj svakodnevnoj praksi a želeli bi da poboljšaju svoje veštine sa ciljem da pruže još bolju podršku svojim pacijentima i poboljšaju efekat lečenja. Očekujemo vodeće eksperte iz oblasti osteoporoze da prisustvuju i drže predavanja. Tokom tema koje koje su zastupljene polaznicima će prvog dana biti pojašnjena mehanizmi koštanog remodeliranja i kako se taj proces može pratiti zahvaljujući koštanim markerima, zatim uloga markera tokom postavljanja dijagnoze osteoporoze kao i praćenja lečenja osteoporoze ali i nekih drugih metaboličkih oboljenja. Drugog dana kursa polaznici će se upoznati sa značajem identifikacije vertebralnih fraktura, izborom adekvatne metode za njihovo dijagnostikovanje, kliničkim znacima za postojanje vertebralnih preloma kao i znacima netraumatskih vertebralnih deformiteta.

Živimo u svetu informacija gde, među mnogim drugima, dominiraju Google, Bing, TED govori, You Tube, Twiter, LinkedIn koje svakodnevno svi mi koristimo u cilju sakupljanja podatataka i obavljanja našeg posla. Međutim, iskreno verujemo da je deljenje informacija i znanja sa osobe na osobu, daleko moćnije od svih tehnoloških pristupa i da je i u današnje vreme jednako tako važno. Želimo da pružimo osnovu za interakciju sa kolegama koji imaju slična interesovanja, za deljenje iskustva i entuzijazma, za stvaranje novih prijatelja ali i susret onih starih. Verujemo da će susret kolega iz različitih zemalja i regiona, sa drugačijim načinima rada, delovati stimulativno na razmenu ideja i da će imati za posledicu lični i profesionalni napredak svih nas.

Novi sad je predivan grad, smešten na levoj obali Dunava a pod obroncima Fruške gore. Univerzitetski, multikulturalni grad sa mladim stanovništvom, poznat po gostoprimstvu i bogatom kulturnom nasleđu, ovaj grad verujemo ima mnogo toga da ponudi svojim posetiocima. Mnogobrojni turistički sajtovi mogu pomoći pri odabiru šta videti i posetiti. Što je najvažnije, organizacioni tim će veoma rado sa svim zainteresovanima podeliti informacije na ovu temu.

Dobro nam došli!

prof-dr-kovacev-zavisic radmila-matijevic
Prof. dr Branka Kovačev–Zavišić Predsednik Sekcije za osteoporozu ASTAS-a Ass. dr Radmila Matijević Tehnički organizator Kursa
Više o kursu Program Registracija
Aktuelno