• English

Čast nam je i zadovoljstvo da Vas u skladu sa višegodišnjom tradicijom, pozovemo da uzmete učešće na 4. Kursu artroskopije kolenai skočnog zgloba koje organizuje Udruženje za artroskopsku hirurgiju i sportsku traumatologiju Srbije (ASTAS).

Kurs će biti održan u Novom Sadu u terminu 29.-30.5.2015. godine u prostorijama Hotela Prezident i Kliničkog centra Vojvodine.

Tema je aktuelna više od decenije – prednji ukršteni ligament kolena. I pored velikog napretka u dijagnostici, tretmanu i rehabilitaciji ovih specifičnih povreda, i dalje postoji dosta kontroverzi. Polaznicima kursa pokušaćemo da sažmemo dosadašnja znanja o anatomiji, fiziologiji, lečenju i rehabilitaciji nakon operativnog lečenja.

Organizovaćemo uživo prenos operacija prednjeg ukrštenog ligamenta različitim grafonima, uz interaktivno učešće polaznika i operatera.

Po prvi put će biti održan mini kurs artroskopske hirurgije skočnog zgloba, uz prenos operacije uživo.

Pored predavača sa Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Kliničkog centra Vojvodine i Kliničkog centra Srbije, IZZDIO Novi Sad i DZ „Novi Sad“, koji su sa uspehom realizovali bazične kurseve iz artroskopije kolena 2009., 2010. i 2014. godine, i ovog puta će kao predavači učestvovati i eminentni stručnjaci iz oblasti artroskopske hirurgije iz Bugarske (dr Robert Halvadijan), Hrvatske (dr Nikica Daraboš) i Makedonije (doc. dr Zlatko Temelkovski), kao i zvanničnici ESSKA dr Rogerio Pereira, Ph.D. (Portugal) i dr Xavier Martin Oliva, Ph.D (Španija).

Kurs se održava pod pokroviteljstvom ESSKA, uz učešće domaćih i stranih eksperata iz oblasti artroskopske hirurgije, članova ESSKA, što će obezbediti visok nivo predavanja.

Od 2013. godine Klinika za Ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Kliničkog centra Vojvodina, Novi Sad i ASTAS je postao zvanični edukacioni centar ESSKA za ovaj deo Evrope.

Kurs će biti akreditovan od strane Zdravstvenog Saveta Republike Srbije.

Broj polaznika je ograničen na 18, a rezervaciju mesta možete izvršiti uplatom kotizacije ili paket aranžmana koji obuhvata kotizaciju i smeštaj u Best Western Hotelu President koji se nalazi u neposrednoj blizini Kliničkog centra Vojvodine.

Novi Sad, kao sedište Vojvodine, kulturne riznice mnogih etničkih zajednica, spaja u sebi sve prednosti grada koji se pruža duž obale najveće evropske reke, a ujedno se, jednim svojim delom, prostire i na pitomim obroncima Fruške gore. Već dobro poznata gostoprimljivost ljudi iz ovog kraja, uz kuhinju u kojoj se mogu naći jela iz celog regiona i izuzetno bogata ponuda vrhunskih proizvoda lokalnih vinarija će, nadamo se, doprineti da Vaš boravak u Novom Sadu bude takav da poželite da nam dođete opet.

Očekujemo vas u maju u Novom Sadu!

Dr Vaso Kecojević,
predsednik ASTAS-a

Dobro nam došli!

Više o kursu Program kursa i predavači Registracija

 

Aktuelno